Hvad er et ERP-system?

Helt kort fortalt, så står ERP for Enterprise Ressource Planning. Det er et softwareprogram, som bruges til blandt andet regnskab, men det kan meget mere end det – og så slipper du for at visualisere forretningsgange på papir… 

HVAD ER ET ERP-SYSTEM?

Et ERP-system bliver til ofte også omtalt som et regnskabsprogram eller et økonomisystem. Det vil sige det er et system du kan bruge til at styre jeres økonomi og registrere deres finansielle poster. Men et ERP-system kan meget mere end blot at styre din virksomheds økonomi og regnskaber.  

ERP står for Enterprise Ressource Planning, som betyder ressourceplanlægningssystem. Faktisk er det mere et forretningssystem som samler alle virksomhedens arbejdsområder og arbejdsprocesser i et system. Det vil sige, at et ERP-system hjælper dig med at forbinde arbejdsprocesser i din virksomhed på tværs af afdelinger; økonomi, lager, indkøb, salg, planlægning, produktion med meget mere.

Arbejd smartere med et ERP-system

Du bør se et moderne ERP-system som en opdatering af arbejdsgange der tidligere ofte var helt manuelle – hertil kan du tilsætte den moderne teknologis muligheder for kommunikation, integration, udnyttelse af data og automatisering.  

Hvis du opsætter dit system korrekt, eller får hjælp af vores ERP konsulenter, kan du blandt andet nedsætte tiden du bruger på at afregne moms afregne deres moms, fordi systemet ikke er opsat korrekt til at arbejde for dem. Faktisk kan man hvis systemet er opsat korrekt afregne moms på under 10 minutter, det ved vi af erfaring giver plads og tid til at løse andre vigtige opgaver.  


Hvorfor vælge et ERP-system i stedet for et Finanssystem eller et Excel ark?

Der kan være flere forskellige behov at tage højde for når vi snakker om ERP-systemer, det giver ikke mening at liste alle muligheder her, for os er det nemlig vigtigst at råde og vejlede lige præcis dig, ud fra din virksomhed og dine behov.

Er du nyopstartet giver det ikke nødvendigvis mening at begynde med et stort ERP-system som kan alt. Du vil dog hurtigt opdage, især hvis du har en form for lager eller produktion, at du mangler nogle muligheder i enten dit Excel ark eller i dit finanssystem.

Med et ERP-system kan din økonomi og lagerbeholdning snakke sammen, og give dig et bedre overblik samt ro i maven, så du kan sove trygt om natten. Har du ambitioner om vækst og udvikling, så kan et ERP-system også være det helt rigtige fundament, selv som mindre virksomhed.  

Hvilken løsning skal jeg vælge?

Vi kan ikke give dig et svar på hvilket ERP-system der passer bedst til dit behov uden at kende lidt din virksomhed. Vi er dog altid klar til en helt uformel snak, hvor vi lærer dig og dine behov bedre at kende, så vi kan komme med målrettet og tilpasset vejledning.

Relaterede indlæg