Fra Office 365 til Microsoft 365

Den 21. april 2020 ændrede Microsoft navnene på deres Office-pakker fra Office 365 til Microsoft 365. Indholdet er der ikke lavet om på, men hvorfor valgte man så at tage det skridt?

Office 365 bliver til Microsoft 365

For mange af os bliver det en nok en udfordring at skulle vænne os til at kalde Microsoft Office for Microsoft 365. Office blev udgivet første gang i 1990 og har således været en del af vores verden i en menneskealder. Så navnet hænger naturligt nok fast.

Men efter 30 år har man altså valgt at give kontorfolkets trofaste følgesvend et nyt navn. Vi undersøger hvorfor Office 365 bliver til Microsoft 365.

Nye navne med samme indhold

Vi ændrede navn for bedre at reflektere udvalget af funktioner og fordele ved abonnementet for at imødekomme de unikke behov hos enkeltpersoner og virksomheder.” Sådan lyder Microsofts egen begrundelse for navneændringen.

Både Office til privat- og virksomhedsbrug er omfattet af navneændringen. Prisen er den samme, og der er heller ikke ændret i de medfølgende features.

Arbejder du i en virksomhed, som benytter Microsofts Enterprise-planer, er der ikke så mange nye navne at forholde sig til. Office 365 ProPlus bliver til Microsoft 365 Apps for Enterprise, mens Office 365 E1, E3 og E5 får lov at beholde deres navne.

De tre Microsoft 365 Enterprise services hedder fortsat E5, E3 og F3 (tidligere F1). Enterprise-planerne er skabt til store virksomheder, der har behov for at forbinde mange IT-brugere. Planerne indeholder mail og kalender, central fildeling, socialt firmanetværk, intranet og planlægningsværktøjer. E5 er den mest omfattende plan med udvidet beskyttelse og avancerede analyseværktøjer.


Derfor bliver Office 365 til Microsoft 365

Microsoft begrunder i et blogindlæg blandt andet navneændringen med, at Office gennem årene har udviklet sig og ikke længere kun indeholder kontorprogrammer. Office er nu en del af produktivitets-skyen, der er samlet i Microsoft 365. Microsoft-eksperten, Kenneth Majlund, har et par supplerende bud:

Et kvalificeret gæt vil være, at med Microsofts satsning på Microsoft 365 Business som løsningen til små og mellemstore virksomheder, var det mere bekvemt at flytte Office 365-pakken ind under Microsoft 365-navnet“.

Microsoft 365 Business Premium, som det hedder nu, er cloudbaseret, indeholder Windows 10 og Office 365 Business, enhedsstyring med Intune, informationsbeskyttelse med Azure og naturligvis samarbejsplatformen Teams. Det er målet for Microsoft at få deres kunder til at investere i den fulde Microsoft 365-løsning i stedet for bare Office“.

Microsoft 365 dækker flere behov hos virksomheder

I virkeligheden er det også ganske attraktivt for virksomheder at bruge Business Premium, fordi den dækker et bredt behov, så man slipper for løsninger til forskellige formål fra forskellige udbydere. Microsofts force er integrationen mellem programmerne, og den slags er ikke altid lige let, når løsninger fra forskellige udviklere skal arbejde sammen.

Desuden er det efterhånden svært for folk at holde styr på, hvad der er forskellen mellem Microsoft 365 og Office 365. Så nu skærer Microsoft 365 igennem og opsluger Office-pakken” slutter Kenneth Majlund.

Relaterede indlæg