Adserballe & Knudsen

Adserballe & Knudsen er en sjællandsk entreprenørvirksomhed, der specialiserer sig i byggestyring af komplekse sager med ansvar for alle dele af byggeprocessen. Derved sikrer man ensartet, høj kvalitet, fuld kontrol og den ”ordentlighed i alle led”, som er virksomhedens højeste prioritet.

Adserballe & Knudsen

Adserballe & Knudsen

Adserballe & Knudsen er en sjællandsk entreprenørvirksomhed, der specialiserer sig i byggestyring af komplekse sager med ansvar for alle dele af byggeprocessen. Derved sikrer man ensartet, høj kvalitet, fuld kontrol og den ”ordentlighed i alle led”, som er virksomhedens højeste prioritet.

For Jakob Kock, som er firmaets udviklingschef, har det været afgørende at få en driftssikker løsning, der rammer plet i forhold til firmaets behov uden at gå på kompromis med sikkerheden – samt en supportfunktion, der ikke skaber flaskehalse. Azend har leveret på alle parametre.

Kontoret med på byggepladsen

Adserballe & Knudsen, også kendt som A&K, har omkring 100 IT-brugere ansat, men kun de 20 befinder sig permanent på hovedkontoret i Farum. Resten opholder sig på skiftende byggepladser.

Derfor er sikre, mobile kontormiljøer en vigtig del af A&Ks løsning, fordi det giver adgang til online-projektstyring af de mange byggeprojekter, der kører sideløbende.

Firmaet har således 15 “IT-kasser” indeholdende komplet netværk med access point, 4G-modem og en FortiNet-firewall fra Azend, der danner rammen om et sikkert, mobilt kontormiljø, der selvfølgelig også inkluderer printmulighed. Når et team fra Adserballe & Knudsen rykker ud, tager man en IT-kasse med, og så er kontoret klar til at blive stillet op, så man har online-adgang til byggestyring på sitet.

Alle servere til både firmaets kontor og byggepladser er hosted hos Azends datacenter i et dedikeret, virtuelt miljø. Brugere, der hverken befinder sig på kontor eller byggeplads, kan oprette en klient VPN-forbindelse, så man stadig kan logge sikkert på firmaets system.

Besparelser

Azends konsulenter opdagede hurtigt et besparelsespotentiale i Adserballe & Knudsens Microsoft-licenser. Vurderet ud fra behov kunne man nedgradere fra E3-licenser til den populære Microsoft 365 Business Premium-licens, der er beregnet til virksomheder på op til 300 medarbejdere. Det sikrer A&K en samlet, årlig besparelse på omkring 110.000 kr.

Bedre tid til at passe
mit arbejde

Driftsikkerhed
– det er alfa omega for os

Det giver mig tryghed
og ro i hverdagen

IT der skaber værdi for virksomheden


Et værdifuldt samarbejde

Det er altid vigtigt for en virksomhed at have en IT-leverandør, der gør sig umage for at forstå de behov, der skal forme IT-løsningen. Adspurgt om hvad der har givet størst værdi for A&K indtil videre, svarer Jakob Kock:

“Det må blive samarbejdet. Hermed mener jeg Azend utrættelige vilje til at forstå vores behov og udfordringer, for at bruge dette til at forme løsningerne – så det skaber mindst mulig gene for brugerne, størst mulig værdi og højeste niveau af sikkerhed.”

Mere tid til at fokusere på arbejdet

Blandt de andre fordele Jakob Kock peger på ved samarbejdet er, at han slipper for den klassiske rolle som IT-supporter på deltid. I stedet kan han fokusere på det, som hans job egentlig handler om: Udvikling af værktøjer, processer og systemer der til stadighed gør Adserballe & Knudsen skarpere i eksekveringen af byggesager.

Han har ingen betænkeligheder ved at lægge et stort ansvar i hænderne på en ekstern IT-afdeling:

“Nej slet ikke. Vi har i en årrække været hostet hos andre udbydere, og i den forbindelse har vi for længst erkendt, at den ydelse ligger bedst hos specialister. Vi er byggefolk og har tillid til, at dem der bruger tid på at certificere sig indenfor IT – naturligt er bedre til IT end vi. Og hos Azend har vi mødt dygtige folk, som har lyttet til vores behov, og bygget en løsning der rammer plet i forhold til de ting, der er vigtige for os.”

Support til det hele og hurtige svar

En anden grund til at Adserballe & Knudsen har indgået samarbejde med Azend er, at man her får direkte support uden at skulle vente på omstilling og ticket-registrering. Ved telefoniske henvendelser bliver telefonen besvaret af en first line supporter indenfor gennemsnitligt 14 sekunder. Det holder samarbejdet fri for flaskehalse.

Azend agerer single-point-of-contact, hvilket betyder, at A&K kan henvende sig, hvis der er spørgsmål til tredjepartsprodukter, som falder indenfor forretningsområdet.

Azends faste supportteam på seks personer er grundigt briefet i A&Ks IT-landskab, så alle har et overblik, og alle kan sparre med hinanden for at finde en løsning på de ganske få udfordringer, der forventes at opstå. Man kan således få hjælp til det hele ved at henvende sig ét sted.

“Hvis jeg skal sætte et enkelt ord på – må det være ‘All Inclusive’..”

Helt i front på sikkerheden

IntunePAM og MFA er blandt nøgleordene i Adserballe & Knudsens omfattende bestræbelser på at sikre firmaets værdier efter de mest moderne forskrifter. Azend har formået at implementere disse tiltag hos A&K, så de faktisk virker efter hensigten.

De har hver deres funktion, men spiller sammen om at skabe et automatiseret, højt sikkerhedsniveau.

Intune beskytter firmadata på alle enheder

Med Microsofts Intune får A&K sikkerhed for, at alle medarbejdernes enheder holdes opdateret og beskyttet mod trusler. Gennem Intune administrerer Fiks IT sikkerhedspolitikker på enhederne og sørger for automatisk installation af opdateringer og udrulning af såvel Office-apps som tredjepartssoftware.

“Intune har været en kæmpe gevinst ift. drift og vedligehold af alle vores devices”

Den enkelte bruger hos A&K kan selv bestemme, hvilke enheder på hvilke platforme, man ønsker at benytte: Windows-pc og Mac, Android og iOS på tablets og telefoner kan alle konfigureres gennem Intune. Det er slet ikke nødvendigt, at hver bruger får en pc eller Mac, hvis man kan klare sig med en tablet eller iPad.

Desuden kan man på mobile enheder, der administreres gennem Intune, slette virksomhedssoftware remote, hvis enheden bortkommer. Bruger medarbejdere deres egne enheder, som ikke administreres direkte gennem Intune, er det stadig muligt at retire enheden; dvs. begrænse eller fjerne adgang til virksomhedsrelevant data.

PAM beskytter mod skadelig software

Hos A&K har ingen af medarbejderne administratorrettigheder på deres egen arbejdscomputer. Hver gang en medarbejder vil installere et program, skal vedkommende bede om adgang til dette. Adgangen tildeles manuelt eller automatisk for et begrænset tidsrum via Thor AdminPrivilege™ fra Heimdal Security.

Ingen medarbejder kan altså komme til at installere softwareprogrammer uden at vide det. Det forhindrer også malware i at installere sig selv og brede sig til hele virksomhedens netværk. Desuden kan Thor AdminPrivilege™ skrue ned for brugernes privilegier, hvis den opdager trusler i organisationen.

PAM står for Privileged Access Management. Adserballe & Knudsens PAM-løsning logger alle hændelser, så man har fuldt overblik over tildelte privilegier, og om de er brugt efter hensigten.

MFA beskytter mod misbrug af adgangskoder

Multifaktor godkendelse eller flerfaktor login skal sikre, at ingen brugerkonti bliver misbrugt, selv om brugernavn med tilhørende kodeord falder i de forkerte hænder.

Den ekstra faktor i login-processen udgøres nemlig af enten en godkendelses-app eller en engangskode. I begge tilfælde på en fysisk enhed; en mobiltelefon eller tablet. Uden denne enhed i hænderne kan brugernavn og adgangskode ikke bruges til noget.

Gennem Intune kan man også give betinget adgang til enheder, der befinder sig på lokationer, der regnes for sikre, så man ikke hver eneste gang skal bruge flerfaktor login. 

Mere om Adserballe og Knudsen

Adserballe & Knudsen har hjemme i Farum på Nordsjælland og kan spore sin oprindelse tilbage til 1962. Firmaet har været involveret i en mængde større byggeprojekter i hovedstadsområdet og var bl.a. totalentreprenør på opførelsen af Arenahaven i Ørestaden; 14.600 boligkvadratmeter lejeboliger fordelt på 153 lejligheder.

CLT

Med rødder i tømrerfaget har A&K en særlig forkærlighed for træ som byggemateriale, hvilket kommer til udtryk i firmaets brug af CLT (Cross Laminated Timber) i byggeri. CLT er elementer sammensat af 3,5 eller 7 træbrædder, der er limet sammen på kryds af fibrene. Det giver materialet en styrke, der kan sammenlignes med beton – mens det kun vejer en femtedel.

Om brugen af CLT siger Jakob Kock:

“Vi er bevidste om, at byggebranchen er en stor synder når det kommer til klimaet – og da vi blev opmærksomme på CLT og andre træbaserede byggesystemers impact, var der ingen betænkelighed. Vi var sikre på, at det skulle være vores bidrag til en grøn omstilling af byggeriet.”

Bæredygtigt byggeri

Adserballe & Knudsen ønsker at stille sig i spidsen for fremme af træbyggeri i Danmark ved at dele erfaringer, idéer og data. Som byggebranchens bæredygtige samarbejdspartner er anvendelsen af træ et vigtigt led i Adserballe & Knudsens overordnede mål om mere bæredygtigt byggeri.

Man har blandt andet indgået en rammeaftale med Boligselskabet Sjælland om at opføre minimum 200 CLT-boliger over en 4-årig periode. Projektet er allerede i gang flere steder.

Brugen af CLT skal begrænse byggeriets klimaaftryk, da træ i sagens natur ikke skal fremstilles på samme måde som moderne byggematerialer. Du kan læse mere om A&Ks bidrag til grøn omstilling ved hjælp af CLT på firmaets hjemmeside.

Relaterede cases